300
g teľacieho mäsa, 100 g šunky, 1 žĺtok, lyžica mletého
muškátového orecha,
Pri
podávaní: 30 g ságy vita 2 lyžice bieleho vína, 30 g píniových
semienok, 1 dl mlieka, lyžica múky, soľ, korenie
Teľacie
mäso nakrájame na tenké plátky. Šunku rozkrájame na väčšie
kúsky a pomiešame ich so žĺtkami a muškátovým
orechom. Ak nechceme, aby zmes bola príliš mäkká, môžeme pridať
trocha syru. Do stredu každého mäsového plátku vložíme časť
vytvorenej zmesi, zatočíme závitok a spojíme niťou. Takto
pripravené závitky buď dokončíme alebo uložíme do plechovej
nádoby, ktorú dokonale uzatvoríme, dáme zmraziť a až po
rozmrazení dokončíme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára