nedeľa 25. septembra 2016

Teľací závitok s píniovými semienkami

300 g teľacieho mäsa, 100 g šunky, 1 žĺtok, lyžica mletého muškátového orecha,
Pri podávaní: 30 g ságy vita 2 lyžice bieleho vína, 30 g píniových semienok, 1 dl mlieka, lyžica múky, soľ, korenie

Teľacie mäso nakrájame na tenké plátky. Šunku rozkrájame na väčšie kúsky a pomiešame ich so žĺtkami a muškátovým orechom. Ak nechceme, aby zmes bola príliš mäkká, môžeme pridať trocha syru. Do stredu každého mäsového plátku vložíme časť vytvorenej zmesi, zatočíme závitok a spojíme niťou. Takto pripravené závitky buď dokončíme alebo uložíme do plechovej nádoby, ktorú dokonale uzatvoríme, dáme zmraziť a až po rozmrazení dokončíme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára