6
krajcov suchého chleba., ½ l mlieka., 4 vajcia., 3 PL múky., soľ.,
čierne korenie., viazaničku petržlenu., 2 PL oleja., 200 g
očisteného listového špenátu., čili papričku., pohár fety
naloženej v oleji., 250 g ustríc (môžete nahradiť tuniakom).,
strúčik cesnaku., 2 PL slnečnicových jadierok 2 PL sherry.,
šalotku.,
Chlieb
nakrájame na malé kúsky, namočíme v mlieku a vymiesime. Pridáme
vajcia, múku, soľ a korenie. Petržlenovú vňať umyjeme a
posekáme nadrobno, pridáme k mase. Z cesta formujeme malé placky,
ktoré osmažíme na horúcom oleji z oboch strán do zlatista.
Špenát umyjeme, osušíme, čili papričku bez jadierok nakrájame
nadrobno. Fetu nakrájame na kocky a dáme naspäť do oleja spolu s
pokrájanými papričkami a slnečnicovými jadierkami. Cesnak
prelisujeme a tiež pridáme do oleja. Špenátové listy poukladáme
na misu, pridáme placky a syr s ostatnými prísadami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára