sobota 24. septembra 2016

Špenátový šalát

6 krajcov suchého chleba., ½ l mlieka., 4 vajcia., 3 PL múky., soľ., čierne korenie., viazaničku petržlenu., 2 PL oleja., 200 g očisteného listového špenátu., čili papričku., pohár fety naloženej v oleji., 250 g ustríc (môžete nahradiť tuniakom)., strúčik cesnaku., 2 PL slnečnicových jadierok 2 PL sherry., šalotku.,
Chlieb nakrájame na malé kúsky, namočíme v mlieku a vymiesime. Pridáme vajcia, múku, soľ a korenie. Petržlenovú vňať umyjeme a posekáme nadrobno, pridáme k mase. Z cesta formujeme malé placky, ktoré osmažíme na horúcom oleji z oboch strán do zlatista. Špenát umyjeme, osušíme, čili papričku bez jadierok nakrájame nadrobno. Fetu nakrájame na kocky a dáme naspäť do oleja spolu s pokrájanými papričkami a slnečnicovými jadierkami. Cesnak prelisujeme a tiež pridáme do oleja. Špenátové listy poukladáme na misu, pridáme placky a syr s ostatnými prísadami. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára