nedeľa 25. septembra 2016

Sladké sviečky-recept

200 g múky, 75 g helie alebo margarínu, 50 g práškového cukru, vajce
Okrem toho: 200 g marcipánovej masy, 75 g práškového cukru, trošku zelenej potravinárskej farby, 200 g čokoládovej polevy

Múku, tuk, práškový cukor a vajce vymiešame a dáme na chladné miesto na 1-2 hodiny odležať. Potom z neho na pomúčenej doske ušúľame 1,5 cm hrubý šúľok, ktorý nakrájame na kúsky dlhé 5 cm. Pozdĺžne ich rozpolíme a preložíme na vymastený plech. Pečieme ich 12 minút v predhriatej rúre pri teplote 180 stupňov. Medzitým zmiešame marcipánovú masu s troškou potravinárskej farby, na doske posypanej práškovým cukrom rozvaľkáme na ½ cm hrúbku a vykrojíme 30 malých hviezdičiek. Zo zvyšku zelenej marcipánovej hmoty vytvarujeme plamienok sviečok. Potom vždy 2 a 2 upečené rozpolené šúľky spojíme čokoládovou polevou, dáme ich na hviezdičky, ktoré sme predtým potreli v strede polevou. Nakoniec na vrch sviečky do ½ cm hlbokej polevy umiestníme plamienok. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára