nedeľa 25. septembra 2016

Sladké kosoštvorčeky

25 g rastlinného tuku, 2 lyžice nízkotučného mlieka, 70 g cukru, lyžica ovocného cukru, vajce, lyžička mletej škorice, štipka kardamónu, klinčekov a muškátového kvetu, postrúhaná kôra z ½ citróna, 2 lyžičky rumu, 135 g múky, lyžička prášku do pečiva a kakaa, 25 g pomletých mandlí
Okrem toho: 2 lyžice sladkej smotany, 40 ošúpaných polovičiek mandlí

Heliu, mlieko, ovocný cukor a cukor v nádobe zohrejeme, aby sa tuk rozpustil, prelejeme ich do misy. Keď celkom vychladnú, pridáme vajce, koreniny, rum, prášok do pečiva a múku s mandľami a vypracujeme hladké cesto. Odložíme ho na ½ hodiny na chladné miesto. Potom cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme a formičkou alebo nožom vykrajujeme kosoštvorce s hranou 3,5 cm. Preložíme ich na vymastený plech, potrieme smotanou a každý ozdobíme polovičkou ošúpanej mandle. Pečieme pri 200 stupňoch v predhriatej rúre 10 minút. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára