25
g rastlinného tuku, 2 lyžice nízkotučného mlieka, 70 g cukru,
lyžica ovocného cukru, vajce, lyžička mletej škorice, štipka
kardamónu, klinčekov a muškátového kvetu, postrúhaná kôra z ½
citróna, 2 lyžičky rumu, 135 g múky, lyžička prášku do pečiva
a kakaa, 25 g pomletých mandlí
Okrem
toho: 2 lyžice sladkej smotany, 40 ošúpaných polovičiek mandlí
Heliu,
mlieko, ovocný cukor a cukor v nádobe zohrejeme, aby sa tuk
rozpustil, prelejeme ich do misy. Keď celkom vychladnú, pridáme
vajce, koreniny, rum, prášok do pečiva a múku s mandľami a
vypracujeme hladké cesto. Odložíme ho na ½ hodiny na chladné
miesto. Potom cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme a formičkou
alebo nožom vykrajujeme kosoštvorce s hranou 3,5 cm. Preložíme
ich na vymastený plech, potrieme smotanou a každý ozdobíme
polovičkou ošúpanej mandle. Pečieme pri 200 stupňoch v
predhriatej rúre 10 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára