nedeľa 25. septembra 2016

Škoricové rožteky

vajce, 50 g helie, ½ lyžičky škoricového cukru, balíček vanilínového cukru, štipka soli, lyžička rumu, 150 g hladkej múky, 100 g mletých mandlí
Okrem toho: lyžica práškového cukru, ½ lyžičky škoricového prášku

Do penista vyšľaháme vajce s heliou, škoricou, cukrom, vanilínovým cukrom, štipkou soli a rumom. Potom primiešame múku a mleté mandle. Cesto odložíme na hodinu na chladné miesto. Z cesta vyformujeme rožky, dáme ich na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme do zlatista v predhriatej rpre pri teplote 180 stupňov. Ešte horúce ovalíme v zmesi z jemného práškového cukru a mletej škorice.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára