nedeľa 25. septembra 2016

Sekaná v kelovom liste

125 g ryže, soľ, ¼ kurkumy, hlávkový kel, žemľa, cibuľa, 500 g mletého hovädzieho mäsa, 2 vajcia, karí korenie, čierne korenie, 100 g mrazeného hrášku, 30 g palmarinu, 1/8 l vývaru, 2 dl smotany na šľahanie, 2 PL maizeny
8 listov hlávkového kelu 3 minúty podusíme, odstránime hrubšie žilky listov a zvyšok kelu odložíme. Namastenú pudingovú formu vyložíme listami tak, aby prečnievali nad okraj. Mleté mäso, vo vode namočenú a vytlačenú žemľu, nadrobno nakrájanú cibuľu, pažítku, vajcia, ryžu udusenú s kurkumou a hrášok zmiešame a výdatne okoreníme. Zmes vyložíme do pudingovej formy a prikryjeme listami hlávkového kelu. Formu uzavrieme. Vo vodnom kúpeli dusíme na miernom plameni 1 a ¼ hodiny. Medzitým nakrájame zvyšný kel na pásiky a krátko podusíme na horúcom oleji, okoreníme, prilejeme vývar a 10-15 minút dusíme. Napokon pridáme smotanu s maizenou a prevaríme. Mletú zmes opatrne vyklopíme z formy a podávame s uduseným kelom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára