125
g ryže, soľ, ¼ kurkumy, hlávkový kel, žemľa, cibuľa, 500 g
mletého hovädzieho mäsa, 2 vajcia, karí korenie, čierne korenie,
100 g mrazeného hrášku, 30 g palmarinu, 1/8 l vývaru, 2 dl
smotany na šľahanie, 2 PL maizeny
8
listov hlávkového kelu 3 minúty podusíme, odstránime hrubšie
žilky listov a zvyšok kelu odložíme. Namastenú pudingovú
formu vyložíme listami tak, aby prečnievali nad okraj. Mleté
mäso, vo vode namočenú a vytlačenú žemľu, nadrobno
nakrájanú cibuľu, pažítku, vajcia, ryžu udusenú s kurkumou
a hrášok zmiešame a výdatne okoreníme. Zmes vyložíme
do pudingovej formy a prikryjeme listami hlávkového kelu.
Formu uzavrieme. Vo vodnom kúpeli dusíme na miernom plameni 1 a ¼
hodiny. Medzitým nakrájame zvyšný kel na pásiky a krátko
podusíme na horúcom oleji, okoreníme, prilejeme vývar a 10-15
minút dusíme. Napokon pridáme smotanu s maizenou a prevaríme.
Mletú zmes opatrne vyklopíme z formy a podávame
s uduseným kelom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára