sobota 24. septembra 2016

Rumpsteak s plnenými paradajkami

4 hrubšie roštenky, 2 strúčiky cesnaku, 30 g oleja, 60 g masla, 600 g varených zemiakov, 8 paradajok, 100 g šampiňónov, soľ, mleté čierne korenie
Roštenky naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom a olejom z oboch strán. Necháme odležať 1 ½ – 2 hod. Paradajky skrojíme, lyžičkou vydlabeme stred, ktorý naplníme pokrájanými šampiňónmi. Navrch kladieme kúsok masla. Roštenku grilujeme zároveň s paradajkami. Tie grilujeme 5 – 6 min., roštenku z každej strany 6 min. Ako prílohu podávame opečené zemiaky, ktoré obložíme grilovanými paradajkami. Cez zemiaky preložíme roštenku, ktorú prelejeme mastnou šťavou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára