4
hrubšie roštenky, 2 strúčiky cesnaku, 30 g oleja, 60 g masla, 600
g varených zemiakov, 8 paradajok, 100 g šampiňónov, soľ, mleté
čierne korenie
Roštenky
naklepeme, osolíme, okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom a
olejom z oboch strán. Necháme odležať 1 ½ – 2 hod. Paradajky
skrojíme, lyžičkou vydlabeme stred, ktorý naplníme pokrájanými
šampiňónmi. Navrch kladieme kúsok masla. Roštenku grilujeme
zároveň s paradajkami. Tie grilujeme 5 – 6 min., roštenku z
každej strany 6 min. Ako prílohu podávame opečené zemiaky, ktoré
obložíme grilovanými paradajkami. Cez zemiaky preložíme
roštenku, ktorú prelejeme mastnou šťavou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára