150
g lieskových orieškov alebo mandlí, 25 g hrozienok, 50 g
práškového cukru, 60 ml rumu, na špičku noža mletej škorice,
250 g čokoládovej polevy, 20 g rastlinného tuku
Na
ozdobu: pestrofarebné guličky na zdobenie, cukrová poleva z 2
lyžíc práškového cukru, lyžičku citrónovej šťavy
Lieskové
oriešky alebo mandle najemno postrúhame, hrozienka umyjeme, osušíme
a nakrájame. Potom zmiešame oriešky, hrozienka, práškový cukor,
rum a škoricu. Polevu s rastlinným tukom roztopíme nad parou.
Polovicu z nej zmiešame s orieškovou masou a potom z nej formujeme
guličky, ktoré zdobíme zvyšnou čokoládovou polevou, farebnými
gulôčkami a bielou cukrovou polevou či posekanými mandľami.
Ozdobené guľôčky vložíme do papierových košíčkov.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára