nedeľa 25. septembra 2016

Rumové pralinky

150 g lieskových orieškov alebo mandlí, 25 g hrozienok, 50 g práškového cukru, 60 ml rumu, na špičku noža mletej škorice, 250 g čokoládovej polevy, 20 g rastlinného tuku
Na ozdobu: pestrofarebné guličky na zdobenie, cukrová poleva z 2 lyžíc práškového cukru, lyžičku citrónovej šťavy

Lieskové oriešky alebo mandle najemno postrúhame, hrozienka umyjeme, osušíme a nakrájame. Potom zmiešame oriešky, hrozienka, práškový cukor, rum a škoricu. Polevu s rastlinným tukom roztopíme nad parou. Polovicu z nej zmiešame s orieškovou masou a potom z nej formujeme guličky, ktoré zdobíme zvyšnou čokoládovou polevou, farebnými gulôčkami a bielou cukrovou polevou či posekanými mandľami. Ozdobené guľôčky vložíme do papierových košíčkov. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára