teľacia
hruď, soľ, mleté korenie, 40 g helie, 0,5 l vývaru
Plnka:
3 staré žemle, 150 ml horúceho mlieka, 4 cibule, 2 červené
papriky, 1 PL oleja, 150 g šunky, viazanička petržlenovej vňate,
2 žĺtky, mletá sladká paprika
Hruď
umyjeme a zvnútra i zvonka osušíme. Žemle do plnky
nakrájame na kocky a zalejeme mliekom. Na horúcom tuku 3
minúty restujeme očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu
a papriku, potom pridáme na kocky nakrájanú šunku a pečieme
ešte 2 minúty. Umytú vňať najemno nakrájame a pridáme
k zelenine spolu s namočenými žemľami. Napokon vmiešame
žĺtky a dochutíme. Hruď umyjeme a znútra i zvonka
osušíme, potom osolíme a okoreníme. Do otvoru v hrudi
vložíme plnku, hruď zašijeme a zo všetkých strán prudko
opečieme na helii. Vložíme do pekáča a pečieme v rúre
200 stupňov 2 a ½ hodiny. Podľa potreby podlievame vývarom.
Po dokončení necháme hruď ešte 15 minút v rúre.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára