nedeľa 25. septembra 2016

Plnená teľacia hruď

teľacia hruď, soľ, mleté korenie, 40 g helie, 0,5 l vývaru
Plnka: 3 staré žemle, 150 ml horúceho mlieka, 4 cibule, 2 červené papriky, 1 PL oleja, 150 g šunky, viazanička petržlenovej vňate, 2 žĺtky, mletá sladká paprika

Hruď umyjeme a zvnútra i zvonka osušíme. Žemle do plnky nakrájame na kocky a zalejeme mliekom. Na horúcom tuku 3 minúty restujeme očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu a papriku, potom pridáme na kocky nakrájanú šunku a pečieme ešte 2 minúty. Umytú vňať najemno nakrájame a pridáme k zelenine spolu s namočenými žemľami. Napokon vmiešame žĺtky a dochutíme. Hruď umyjeme a znútra i zvonka osušíme, potom osolíme a okoreníme. Do otvoru v hrudi vložíme plnku, hruď zašijeme a zo všetkých strán prudko opečieme na helii. Vložíme do pekáča a pečieme v rúre 200 stupňov 2 a ½ hodiny. Podľa potreby podlievame vývarom. Po dokončení necháme hruď ešte 15 minút v rúre.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára