4
vajcia, 260 g práškového cukru, 260 g hladkej muky, 8 PL horúcej
vody, 10 PL oleja, prášok do pečiva, kakao
Žĺtka,
cukor, vodu a olej vymiešame a necháme stáť 5 minut, pridáme
muku, prášok do pečiva, kakao a sneh. Dno tortovej formy
vystelieme mastným papierom boky necháme nevymastené pečieme pri
teplote 180 stupňov. Po upečení rozkrojíme na 3 časti a každý
plat pokvapkáme rumom a natrieme džemom (môžeme pridať aj
kompotované ovocie). Na pokvapkaný a džemom natretý plat dáme
parížsky krém a opakujeme kým torta nie je hotová
vrch a boky natrieme tiež keď nám ostane dostatok krému. Na boky môžeme dať postrúhanú čokoládu. A ozdobiť čokoládovými cukríkmi.
vrch a boky natrieme tiež keď nám ostane dostatok krému. Na boky môžeme dať postrúhanú čokoládu. A ozdobiť čokoládovými cukríkmi.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára