sobota 24. septembra 2016

Parížska torta

4 vajcia, 260 g práškového cukru, 260 g hladkej muky, 8 PL horúcej vody, 10 PL oleja, prášok do pečiva, kakao
Žĺtka, cukor, vodu a olej vymiešame a necháme stáť 5 minut, pridáme muku, prášok do pečiva, kakao a sneh. Dno tortovej formy vystelieme mastným papierom boky necháme nevymastené pečieme pri teplote 180 stupňov. Po upečení rozkrojíme na 3 časti a každý plat pokvapkáme rumom a natrieme džemom (môžeme pridať aj kompotované ovocie). Na pokvapkaný a džemom natretý plat dáme parížsky krém a opakujeme kým torta nie je hotová
vrch a boky natrieme tiež keď nám ostane dostatok krému. Na boky môžeme dať postrúhanú čokoládu. A ozdobiť čokoládovými cukríkmi.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára