nedeľa 25. septembra 2016

Ovocné želé

Marhuľové želé: 1/8 l marhuľového nektáru, šťava z ½ citróna, 50 g cukru, balíček svetlého želé
Ríbezľové želé: 1/8 l ríbezľového želé, šťava z ½ citróna, 50 g cukru, balíček svetlého želé
Okrem toho: kryštálový cukor
Marhuľové želé: Marhuľový nektár s citrónovou šťavou prevaríme, vmiešame cukor a želé v prášku, opäť privedieme do varu a odstavíme. Potom želé vlejeme do pravouhlej 3-4 cm vysokej nádoby, vhodná je aj nádoba na ľad, a dáme na 30 minút do chladničky.

Ríbezľové želé: Pripraví sa tak ako marhuľové a ešte tekuté sa naleje na tuhé marhuľové želé. Nechá sa stuhnúť. Potom sa vo forme ponorí do horúcej vody, preklopí sa na dosku a nožom, namočeným do horúcej vody sa želé pokrája na kocky. Tie sa potom uložia na mriežku a nechajú jeden deň sušiť obalené v kryštálovom cukre.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára