Marhuľové
želé: 1/8 l marhuľového nektáru, šťava z ½ citróna, 50 g
cukru, balíček svetlého želé
Ríbezľové
želé: 1/8 l ríbezľového želé, šťava z ½ citróna, 50 g
cukru, balíček svetlého želé
Okrem
toho: kryštálový cukor
Marhuľové
želé: Marhuľový nektár s citrónovou šťavou prevaríme,
vmiešame cukor a želé v prášku, opäť privedieme do varu a
odstavíme. Potom želé vlejeme do pravouhlej 3-4 cm vysokej nádoby,
vhodná je aj nádoba na ľad, a dáme na 30 minút do chladničky.
Ríbezľové
želé: Pripraví sa tak ako marhuľové a ešte tekuté sa naleje na
tuhé marhuľové želé. Nechá sa stuhnúť. Potom sa vo forme
ponorí do horúcej vody, preklopí sa na dosku a nožom, namočeným
do horúcej vody sa želé pokrája na kocky. Tie sa potom uložia na
mriežku a nechajú jeden deň sušiť obalené v kryštálovom
cukre.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára