100
g polohrubej múky., 100 g práškového cukru., 4 vajcia., 1 balíček
vanilínového cukru., štipka soli.,
Na plnku – 100 ml punču., 50 g hrozienok., 20 piškót., 40 g práškového cukru., 40 g kandizovaného ovocia., 50 ml ovocnej šťavy., 30 g mletých mandlí.,
Na ozdobenie – citrónová poleva.,
Na plnku – 100 ml punču., 50 g hrozienok., 20 piškót., 40 g práškového cukru., 40 g kandizovaného ovocia., 50 ml ovocnej šťavy., 30 g mletých mandlí.,
Na ozdobenie – citrónová poleva.,
Z
bielkov a štipky soli ušľaháme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s
cukrom a zľahka primiešame sneh a múku. Cesto rozotrieme na plech
vyložený papierom na pečenie a pečieme 15 minút pri teplote 190
°C. Upečený základ preklopíme na vlhkú utierku, oddelíme
papier na pečenie a plát opatrne zrolujeme. Umyté hrozienka
zmiešame s nakrájaným kandizovaným ovocím a mletými mandľami.
Pridáme cukor, punč a ovocnú šťavu. Všetko dôkladne premiešame
a zahustíme rozdrvenými piškótami. Vychladnutý upečený plát
opatrne rozbalíme, potrieme ovocnou náplňou a pevne zrolujeme.
Pridáme citrónovú polevu a necháme zaschnúť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára