sobota 24. septembra 2016

Ovocná roláda

100 g polohrubej múky., 100 g práškového cukru., 4 vajcia., 1 balíček vanilínového cukru., štipka soli.,
Na plnku – 100 ml punču., 50 g hrozienok., 20 piškót., 40 g práškového cukru., 40 g kandizovaného ovocia., 50 ml ovocnej šťavy., 30 g mletých mandlí.,
Na ozdobenie – citrónová poleva.,
Z bielkov a štipky soli ušľaháme tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s cukrom a zľahka primiešame sneh a múku. Cesto rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme 15 minút pri teplote 190 °C. Upečený základ preklopíme na vlhkú utierku, oddelíme papier na pečenie a plát opatrne zrolujeme. Umyté hrozienka zmiešame s nakrájaným kandizovaným ovocím a mletými mandľami. Pridáme cukor, punč a ovocnú šťavu. Všetko dôkladne premiešame a zahustíme rozdrvenými piškótami. Vychladnutý upečený plát opatrne rozbalíme, potrieme ovocnou náplňou a pevne zrolujeme. Pridáme citrónovú polevu a necháme zaschnúť. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára