125
g múky, ½ lyžičky prášku do pečiva, 80 g helie, 2 kvapky
mandľovej príchute, vanilínový cukor, pol lyžičky mletej
škorice, vajce, 80 g cukru, 100 g mletých vlašských orechov
Okrem
toho: žĺtok, lyžica mlieka, 50 g sušených marhúľ, bielok
Zmiešame
múku s práškom do pečiva a s ostatnými prísadami. Vypracujeme
hladké cesto, zabalíme ho do fólie a odložíme na chladné miesto
na ½ hodiny. Potom cesto na pomúčenej doske vyvaľkáme a
formičkou v tvare srdca vykrajujeme pečivo. Srdiečka položíme na
pomastený plech, potrieme ich vajcom vymiešaným s mliekom a
pečieme v predhriatej rúre pri 200 stupňoch 12 minút. Tenko
prekrojíme sušené marhule na plátky, vykrajujeme drobné
hviezdičky a troškou bielka ich prilepíme do stredu každého
upečeného orechového srdiečka.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára