50
g sušených sliviek, trošku vínovice, rumu alebo slivovice, 75 g
lieskových orieškov, 125 g marcipánovej masy, lyžička mletej
škorice, lyžica citrónovej šťavy, z citróna postrúhaná kôra
Poleva:
50 g práškového cukru, ½ až 1 lyžica vínovice alebo slivovice
Slivky
po dĺžke prekrojíme a odkôstkujeme. Potom zvnútra pokropíme
alkoholom. Lieskovce upražíme, zbavíme šupky a posekáme ich
nahrubo. Posekané lieskové oriešky, škoricu, marcipán, posekaný
citronát, citrónovú šťavu a kôru zmiešame. Touto masou
naplníme slivky. Na polevu vymiešame práškový cukor s vínovicou,
namočíme do nej dopoly slivky a necháme vyschnúť. Nakoniec ich
uložíme do papierových košíčkov.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára