nedeľa 25. septembra 2016

Orechové slivky

50 g sušených sliviek, trošku vínovice, rumu alebo slivovice, 75 g lieskových orieškov, 125 g marcipánovej masy, lyžička mletej škorice, lyžica citrónovej šťavy, z citróna postrúhaná kôra
Poleva: 50 g práškového cukru, ½ až 1 lyžica vínovice alebo slivovice

Slivky po dĺžke prekrojíme a odkôstkujeme. Potom zvnútra pokropíme alkoholom. Lieskovce upražíme, zbavíme šupky a posekáme ich nahrubo. Posekané lieskové oriešky, škoricu, marcipán, posekaný citronát, citrónovú šťavu a kôru zmiešame. Touto masou naplníme slivky. Na polevu vymiešame práškový cukor s vínovicou, namočíme do nej dopoly slivky a necháme vyschnúť. Nakoniec ich uložíme do papierových košíčkov. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára