Cesto:
12 dkg práškový cukor,12 dkg mletých vlašských orechov ,6
bielka ,1 lyžička káva (môže byť aj instantná) ,6 žĺtok
Plnka:
malinový kompót (môže byť aj marhuľový alebo iný
pikantný) 10 dkg práškový cukor ,1/4 l kyslá pochúťková
smotana, 13 dkg mletých vlašských orechov
Cesto: Žĺtka s práškovým cukrom vymiešať a pridať do toho orechy, kávu a postupne sneh z bielkov. Cesto upiecť vo vymastenej a posypanej tortovej forme, piecť pomaly. Po vychladnutí rozrezať a spodný plát pokvapkať malinovou šťavou. Naplniť plnkou a rozložiť kompótové maliny. Prikryť druhým plátom, trochu zatlačiť a nechať v chladničke odstáť, najlepšie do druhého dňa. Plnka: Kyslú smotanu zmiešame s cukrom a orechmi a dáme na tortu. Po odstáti v chlade pred podávaním tortu ozdobíme šľahačkou a postrúhanou čokoládou
Cesto: Žĺtka s práškovým cukrom vymiešať a pridať do toho orechy, kávu a postupne sneh z bielkov. Cesto upiecť vo vymastenej a posypanej tortovej forme, piecť pomaly. Po vychladnutí rozrezať a spodný plát pokvapkať malinovou šťavou. Naplniť plnkou a rozložiť kompótové maliny. Prikryť druhým plátom, trochu zatlačiť a nechať v chladničke odstáť, najlepšie do druhého dňa. Plnka: Kyslú smotanu zmiešame s cukrom a orechmi a dáme na tortu. Po odstáti v chlade pred podávaním tortu ozdobíme šľahačkou a postrúhanou čokoládou
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára