nedeľa 25. septembra 2016

Orechová torta

Cesto: 12 dkg práškový cukor,12 dkg mletých vlašských orechov ,6 bielka ,1 lyžička káva (môže byť aj instantná) ,6 žĺtok
Plnka:  malinový kompót (môže byť aj marhuľový alebo iný pikantný) 10 dkg práškový cukor ,1/4 l kyslá pochúťková smotana, 13 dkg mletých vlašských orechov 
Cesto: Žĺtka s práškovým cukrom vymiešať a pridať do toho orechy, kávu a postupne sneh z bielkov. Cesto upiecť vo vymastenej a posypanej tortovej forme, piecť pomaly. Po vychladnutí rozrezať a spodný plát pokvapkať malinovou šťavou. Naplniť plnkou a rozložiť kompótové maliny. Prikryť druhým plátom, trochu zatlačiť a nechať v chladničke odstáť, najlepšie do druhého dňa. Plnka: Kyslú smotanu zmiešame s cukrom a orechmi a dáme na tortu. Po odstáti v chlade pred podávaním tortu ozdobíme šľahačkou a postrúhanou čokoládou

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára