nedeľa 25. septembra 2016

Orechová rumová torta

9 vajec,180 g práškového cukru,210 g orechov,100 g strúhanky,1/2 dcl rumu
Orechový krém: 100 g opražených orechov,120 g práškového cukru,1/2 dcl mlieka,2 žĺtky,40 g vanilkového pudingu alebo maizeny,5 g vanilkového cukru,300 g masla
Žĺtky oddelíme od bielkov a vymiešame s cukrom do penista. Orechy (pomleté) zmiešame so strúhankou, pomelieme rumom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a za stáleho miešania pridávame orechovú zmes a vymiešané žĺtky. Vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a pomaly pečieme. Necháme vychladnúť a rozrežme na tri časti. Naplníme orechovým krémom.
Orechový krém: Cukor, mlieko, vanilkový cukor, žĺtky, pudingový prášok rozšľaháme a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Do vychladnutého krému vmiešame maslo a pomleté opražené orechy. Ak by sa krém zrážal, je teba ho ohriať a dobre premiešať. Takto pripraveným krémom naplníme tortu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára