9
vajec,180 g práškového cukru,210 g orechov,100 g strúhanky,1/2 dcl
rumu
Orechový krém: 100 g opražených orechov,120 g práškového cukru,1/2 dcl mlieka,2 žĺtky,40 g vanilkového pudingu alebo maizeny,5 g vanilkového cukru,300 g masla
Orechový krém: 100 g opražených orechov,120 g práškového cukru,1/2 dcl mlieka,2 žĺtky,40 g vanilkového pudingu alebo maizeny,5 g vanilkového cukru,300 g masla
Žĺtky
oddelíme od bielkov a vymiešame s cukrom do penista. Orechy
(pomleté) zmiešame so strúhankou, pomelieme rumom. Z bielkov
vyšľaháme tuhý sneh a za stáleho miešania pridávame orechovú
zmes a vymiešané žĺtky. Vlejeme do vymastenej a múkou vysypanej
tortovej formy a pomaly pečieme. Necháme vychladnúť a rozrežme
na tri časti. Naplníme orechovým krémom.
Orechový krém: Cukor, mlieko, vanilkový cukor, žĺtky, pudingový prášok rozšľaháme a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Do vychladnutého krému vmiešame maslo a pomleté opražené orechy. Ak by sa krém zrážal, je teba ho ohriať a dobre premiešať. Takto pripraveným krémom naplníme tortu.
Orechový krém: Cukor, mlieko, vanilkový cukor, žĺtky, pudingový prášok rozšľaháme a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Do vychladnutého krému vmiešame maslo a pomleté opražené orechy. Ak by sa krém zrážal, je teba ho ohriať a dobre premiešať. Takto pripraveným krémom naplníme tortu.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára