nedeľa 25. septembra 2016

Orechová bábovka

120 g helie, 230 g práškového cukru, balíček vanilinového cukru, 260 g polohrubej múky, balíček kypriaceho prášku do pečiva, 80-100 g mletých orechov alebo mandlí, 3 vajcia, vlažné mlieko
Heliu vymiešame so žĺtkami, cukrom a vanilínovým cukrom do penista. Potom postupne pridávame múku zmiešanú spomletými orechami a práškom do pečiva. Ak je husté – podľa potreby prilejeme vlažné mlieko – cesto má byť redšie. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka ho zapracujeme do cesta. Vylejeme do vymastenej a strúhankou alebo hrubou múkou vysypanej bábovkovej formy. Pečieme v predhriatej rúre na miernom ohni 40 minút. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára