nedeľa 25. septembra 2016

Marcipánové datle

250 g datlí, 125 g marcipánovej masy, 75 g práškového cukru, 2 lyžice kompótovej čerešňovej šťavy, 100 g čokoládovej polevy, 10 g rastlinného tuku
Datle pozdĺžne rozkrojíme a vyberieme z nich kôstky. Zmiešame marcipánovú hmotu s práškovým cukrom a čerešňovou šťavou, potom ušúľame šúľok, ktorý šikmo nakrájame na oválne kúsky veľkosti datlí. Do každej polovičky datle vložíme kúsok marcipánovej masy. Polevu s rastlinným tukom roztopíme a keď trochu vychladne, potrieme ňou marcipánové datle a po jej stuhnutí môžeme ich ešte ozdobiť aj cukrovou polevou. Marcipánové datle podávame v papierových košíčkoch. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára