250
g datlí, 125 g marcipánovej masy, 75 g práškového cukru, 2
lyžice kompótovej čerešňovej šťavy, 100 g čokoládovej
polevy, 10 g rastlinného tuku
Datle
pozdĺžne rozkrojíme a vyberieme z nich kôstky. Zmiešame
marcipánovú hmotu s práškovým cukrom a čerešňovou šťavou,
potom ušúľame šúľok, ktorý šikmo nakrájame na oválne kúsky
veľkosti datlí. Do každej polovičky datle vložíme kúsok
marcipánovej masy. Polevu s rastlinným tukom roztopíme a keď
trochu vychladne, potrieme ňou marcipánové datle a po jej stuhnutí
môžeme ich ešte ozdobiť aj cukrovou polevou. Marcipánové datle
podávame v papierových košíčkoch.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára