nedeľa 25. septembra 2016

Kura na taliansky spôsob

kura, čierne korenie, soľ, strúčik cesnaku, 8 šalotiek, výhonok rozmarínu, 6 šalviových lístkov, 4 PL oleja, citrónová kôra, 1/8 l suchého talianskeho vína, viazanička petržlenovej vňate
Kura rozdelíme na 6 kusov. Každú časť umyjeme, osušíme, okoreníme, osolíme a na oleji opražíme do chrumkava na veľkej panvici. Potom pridáme umytý a nasekaný rozmarín a šalviu, očistený a rozotretý strúčik cesnaku a zalejeme vínom. Dusíme v predhriatej rúre pri teplote 200 stupňov 20 minút. Umytú vňať osušíme a nadrobno posekáme. Posypeme ňou kura a podľa želania ozdobíme aj jemnými pásikmi citrónovej kôry. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára