kura,
čierne korenie, soľ, strúčik cesnaku, 8 šalotiek, výhonok
rozmarínu, 6 šalviových lístkov, 4 PL oleja, citrónová kôra,
1/8 l suchého talianskeho vína, viazanička petržlenovej vňate
Kura
rozdelíme na 6 kusov. Každú časť umyjeme, osušíme, okoreníme,
osolíme a na oleji opražíme do chrumkava na veľkej panvici.
Potom pridáme umytý a nasekaný rozmarín a šalviu,
očistený a rozotretý strúčik cesnaku a zalejeme vínom.
Dusíme v predhriatej rúre pri teplote 200 stupňov 20 minút.
Umytú vňať osušíme a nadrobno posekáme. Posypeme ňou kura
a podľa želania ozdobíme aj jemnými pásikmi citrónovej
kôry.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára