nedeľa 25. septembra 2016

Kura na maďarský spôsob

1,75 kg porcovaného kuraťa, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 4 PL oleja, soľ, korenie, 4 ČL jemnej mletej papriky, 0,25 l vody, 2 červené lyžice kyslej smotany
Kusy kuraťa umyjeme a osušíme. Cibuľu a strúčiky cesnaku ošúpeme, nakrájame nadrobno. V panvici rozpálime 2 PL oleja. Kusy kuraťa osolíme, okoreníme a po častiach prudko opražíme. Nakoniec posypeme paprikou. Vytiahneme a necháme odkvapkať masť. Zvyšný olej nalejeme na panvicu. Cibuľku opražíme do zlatista. Mletú papriku krátko podusíme s cibuľou. Kusy kuraťa, cesnak, vodu prilejeme do oleja a 40 minút dusíme. Papriku očistíme a umyjeme. Nakrájame na pásiky. Rajčiaky obaríme, ošúpeme a nakrájame. Zeleninu pridáme 15 minút pred dovarením. Kuracie kusy vyberieme, primiešame kyslú smotanu. Zeleninovú omáčku dochutíme soľou a korením. Kusy kuraťa servírujeme v omáčke. K typickej maďarskej úprave kuraťa patria krvavo červené rajčiaky, paprika a poriadna dávka mletej papriky. Ku koncu sa paprikáš dochutí kyslou smotanou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára