1,75
kg porcovaného kuraťa, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 4 PL oleja,
soľ, korenie, 4 ČL jemnej mletej papriky, 0,25 l vody, 2 červené
lyžice kyslej smotany
Kusy
kuraťa umyjeme a osušíme. Cibuľu a strúčiky cesnaku
ošúpeme, nakrájame nadrobno. V panvici rozpálime 2 PL oleja.
Kusy kuraťa osolíme, okoreníme a po častiach prudko
opražíme. Nakoniec posypeme paprikou. Vytiahneme a necháme
odkvapkať masť. Zvyšný olej nalejeme na panvicu. Cibuľku
opražíme do zlatista. Mletú papriku krátko podusíme s cibuľou.
Kusy kuraťa, cesnak, vodu prilejeme do oleja a 40 minút
dusíme. Papriku očistíme a umyjeme. Nakrájame na pásiky.
Rajčiaky obaríme, ošúpeme a nakrájame. Zeleninu pridáme 15
minút pred dovarením. Kuracie kusy vyberieme, primiešame kyslú
smotanu. Zeleninovú omáčku dochutíme soľou a korením. Kusy
kuraťa servírujeme v omáčke. K typickej maďarskej
úprave kuraťa patria krvavo červené rajčiaky, paprika a poriadna
dávka mletej papriky. Ku koncu sa paprikáš dochutí kyslou
smotanou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára