sobota 24. septembra 2016

Jablkový koláč s orechmi

600 g hladkej múky, 150 g práškový cukru, 300 g Hery, 1/2 prášku do pečiva, 2 žĺtky, 2 – 3 PL kyslej smotany
Z uvedených surovín spracujeme cesto, ktoré dáme na 2-3 hodiny do chladničky.
Plnka – 1 kg očistených jabĺk podusíme s 1 vanilkový cukor a 1 škoricový cukor. Ak sú jablká kyslejšie, dochutíme ich cukrom a pridáme hrozienka. Necháme vychladiť. Medzitým pomelieme 300-400 g orechov.

Plech vymastíme, vysypeme múkou, dáme naň 1/2 cesta, posypeme 1/2 orechov, navrstvíme jablkovú plnku, posypeme druhou 1/2 orechov. Zakryjeme druhou 1/2 cesta, popicháme vidličkou a upečieme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára