600
g hladkej múky, 150 g práškový cukru, 300 g Hery, 1/2 prášku do
pečiva, 2 žĺtky, 2 – 3 PL kyslej smotany
Z
uvedených surovín spracujeme cesto, ktoré dáme na 2-3 hodiny do
chladničky.
Plnka
– 1 kg očistených jabĺk podusíme s 1 vanilkový cukor a 1
škoricový cukor. Ak sú jablká kyslejšie, dochutíme ich cukrom a
pridáme hrozienka. Necháme vychladiť. Medzitým pomelieme 300-400
g orechov.
Plech
vymastíme, vysypeme múkou, dáme naň 1/2 cesta, posypeme 1/2
orechov, navrstvíme jablkovú plnku, posypeme druhou 1/2 orechov.
Zakryjeme druhou 1/2 cesta, popicháme vidličkou a upečieme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára