nedeľa 25. septembra 2016

Hrúšková štrúdľa

2 pláty štrúdľového cesta, 100 g helie, 800 g zrelých očistených hrušiek, 50 g hrozienok, 3 lyžice hruškovice, 2 lyžice kryštálového cukru, šťava z ½ citróna, 150 g starého pečiva, práškový cukor, škorica
Hrušky ošúpeme, rozštvrtíme, zbavíme jadierok a pokrájame na tenké plátky. Hrozienka opláchneme pod horúcou vodou a dôkladne osušíme. Nakrájané hrušky zmiešame s hrozienkami, kryštálovým cukrom, škoricou, citrónovou šťavou a hruškovicou a necháme 10 minút odstáť. Pečivo pokrájame na menšie, 1 cm veľké kocky a pridáme k hruškovej zmesi. Štrúdľové cesto rozložíme na veľkú utierku, potrieme roztopenou heliou a položíme na druhý plát. Plnku rozotrieme na 2/3 cesta. Zvyšnú časť cesta pokvapkáme maslom. Okraje cesta zahneme, štrúdľu zrolujeme pomocou utierky a položíme na plech. Potrieme roztopeným maslom a v predhriatej rúre pečieme 30 minút. Potom vyberieme, opäť potrieme maslom a necháme ¼ hodiny stáť na plechu. Potom štrúdľu nakrájame na kúsky a posypeme práškovým cukrom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára