2
pláty štrúdľového cesta, 100 g helie, 800 g zrelých očistených
hrušiek, 50 g hrozienok, 3 lyžice hruškovice, 2 lyžice
kryštálového cukru, šťava z ½ citróna, 150 g starého pečiva,
práškový cukor, škorica
Hrušky
ošúpeme, rozštvrtíme, zbavíme jadierok a pokrájame na tenké
plátky. Hrozienka opláchneme pod horúcou vodou a dôkladne
osušíme. Nakrájané hrušky zmiešame s hrozienkami, kryštálovým
cukrom, škoricou, citrónovou šťavou a hruškovicou a necháme 10
minút odstáť. Pečivo pokrájame na menšie, 1 cm veľké kocky a
pridáme k hruškovej zmesi. Štrúdľové cesto rozložíme na veľkú
utierku, potrieme roztopenou heliou a položíme na druhý plát.
Plnku rozotrieme na 2/3 cesta. Zvyšnú časť cesta pokvapkáme
maslom. Okraje cesta zahneme, štrúdľu zrolujeme pomocou utierky a
položíme na plech. Potrieme roztopeným maslom a v predhriatej rúre
pečieme 30 minút. Potom vyberieme, opäť potrieme maslom a necháme
¼ hodiny stáť na plechu. Potom štrúdľu nakrájame na kúsky a
posypeme práškovým cukrom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára