sobota 24. septembra 2016

Francúzsky krémeš – medový

25 dkg hladkej múky, 10 dkg práškového cukru, 1 PL rumu, 1 vajce, 1 žĺtok, 1PL medu, 5 dkg smetolu, 1 KL sódy bikarbóny,
Spracovať, rozdeliť na 2 časti, vyvaľkať, upiecť.

Plnka – 20 dkg masla, 20 dkg práškového cukru vymiešať. 1l mlieka, 3 balíčky zlatého klasu, 5 žĺtkov, 2 PL hrubej múky uvariť a dať vychladiť. Spolu s maslom vyšľahať na hladkú hmotu. 2 šľahačky a 2 pl cukru vyšľahať a dať na plnku. Prikryť druhým plátom a posypať práškovým cukrom. Nechať odstáť do druhého dňa. Môžeme robiť aj bez šľahačky. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára