nedeľa 25. septembra 2016

Čokoládová torta

5 vajec,150 g práškového cukru,30 g kakaa,150 g hrubej múky
Plnka: 100 g čokolády, 150 g masla, 150 g práškového cukru
Vajcia s cukrom šľaháme nad parou do horúca, potom odstavíme a šľaháme do vychladnutia. Nakoniec pridáme múku rozmiešanú s kakaom. Cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a upečieme. Vychladnuté rozkrojíme na tri plátky, naplníme, položíme na seba a vrch polejeme polevou. Keď poleva stuhne, tortu ozdobíme zvyškom plnky pomocou vrecka s rúrkou alebo striekačky.Plnka: Zmäknutú čokoládu vymiešame s maslom a cukrom.
Poleva: 100 g čokolády, 80 g masla
Do rozpusteného masla vložíme polámanú čokoládu a vymiešame na hladko.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára