nedeľa 25. septembra 2016

Cestovinový šalát so šampiňónmi

¼ kg cestovín – mušličiek, 200 g čerstvých alebo sterilizovaných šampiónov, 30 g rastlinného tuku, po 100 g póru, paradajok, majonézy (smotana) a bieleho jogurtu, 1 l citr.šťavy, 1 PL vinného octu, soľ, ml.č.korenie, štipka oregana, vňať
Uvarené cestoviny scedíme a necháme vychladnúť. Šampiňóny nakrájame na plátky, mierne orestujeme na tuku a vychladnuté pridáme k cestovinám (môžeme použiť nakrájané sterilizované šampiňóny), pridáme na jemne nakrájaný a sparený pór, na kocky nakrájané paradajky, zálievku z majonézy, jogurtu, citr.šťavy, octu, soli, korenia a oregana. Všetko premiešame a necháme v chlade rozležať. Šalát posypeme posekanou petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára