¼
kg cestovín – mušličiek, 200 g čerstvých alebo sterilizovaných
šampiónov, 30 g rastlinného tuku, po 100 g póru, paradajok,
majonézy (smotana) a bieleho jogurtu, 1 l citr.šťavy, 1 PL vinného
octu, soľ, ml.č.korenie, štipka oregana, vňať
Uvarené
cestoviny scedíme a necháme vychladnúť. Šampiňóny nakrájame
na plátky, mierne orestujeme na tuku a vychladnuté pridáme k
cestovinám (môžeme použiť nakrájané sterilizované šampiňóny),
pridáme na jemne nakrájaný a sparený pór, na kocky nakrájané
paradajky, zálievku z majonézy, jogurtu, citr.šťavy, octu, soli,
korenia a oregana. Všetko premiešame a necháme v chlade rozležať.
Šalát posypeme posekanou petržlenovou vňaťou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára