350
g miešanej múky, soľ, 50 g masti alebo oleja, 1žĺtok, 10g
droždia, 2 dcl mlieka, 30 g masla na potretie
Plnka
– 200 g bryndze, 120 g uvarených zemiakov, 1 vajce, pažítka
alebo kôpor, soľ, 3 – 5 PL kyslej smotany, 1 PL hrubej múky
Do
teplej múky pridáme soľ (necelú KL), rozpustený tuk, vykysnutý
kvások, žĺtok a teplé mlieko. Cesto dobre vypracujeme a necháme
kysnúť na teplom mieste. Potom ho rozdelíme na polovice, urobíme
guľky, rozvaľkáme ich natenko a dáme na pomastený plech. Na
cesto rozotrieme plnku, kraje a plnku dobre pokvapkáme rozpusteným
maslom a vykysnuté upečieme.
Plnka:
Bryndzu rozmiešame s pretretými zemiakmi uvarenými v šupke,
pridáme vajce, soľ, pažítku alebo kôpor, kyslú smotanu a múku.
Smotany pridáme toľko, aby sa plnka dala dobre rozotrieť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára