sobota 24. septembra 2016

Bryndzový koláč (kysnutý)

350 g miešanej múky, soľ, 50 g masti alebo oleja, 1žĺtok, 10g droždia, 2 dcl mlieka, 30 g masla na potretie
Plnka – 200 g bryndze, 120 g uvarených zemiakov, 1 vajce, pažítka alebo kôpor, soľ, 3 – 5 PL kyslej smotany, 1 PL hrubej múky
Do teplej múky pridáme soľ (necelú KL), rozpustený tuk, vykysnutý kvások, žĺtok a teplé mlieko. Cesto dobre vypracujeme a necháme kysnúť na teplom mieste. Potom ho rozdelíme na polovice, urobíme guľky, rozvaľkáme ich natenko a dáme na pomastený plech. Na cesto rozotrieme plnku, kraje a plnku dobre pokvapkáme rozpusteným maslom a vykysnuté upečieme.

Plnka: Bryndzu rozmiešame s pretretými zemiakmi uvarenými v šupke, pridáme vajce, soľ, pažítku alebo kôpor, kyslú smotanu a múku. Smotany pridáme toľko, aby sa plnka dala dobre rozotrieť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára