1,2
kg bravčového pliecka, soľ, korenie, 40 g ságy vita, ¾ l vývaru,
500 g zeleru, 3 PL maizeny
Plnka:
2 balíčky sušených hríbov, 2 PL bieleho vína, 6 krajcov
toastového chleba, 5 lístkov čerstvého majoránu, viazanička
petržlenu, 2 PL smotany na šľahanie, 2 vajcia, 25 g sekaných
pistácií, 50 g na kocky nakrájanej šunky, strúčik cesnaku, soľ,
korenie
Toastový
chlieb, nasekané bylinky, smotanu na šľahanie a vajcia
rozmixujeme. K zmesi pridáme pistácie, šunku, vo víne
namočené huby, rozotretý cesnak a ochutíme. Bravčové
pliecko umyjeme, osušíme a nakrojíme. Zvnútra aj zvonku ho
osolíme, okoreníme, naplníme pripravenou plnkou a otvor
zašijeme. Mäso prudko opečieme na rozpálenom ságe vita,
prilejeme vývar a hodinu pečieme pri teplote 200 stupňov
a podchvíľou polievame výpekom. Upečené mäso môžeme dať
vychladnúť, preložiť do vhodnej nádoby, zaliať vývarom
a zmraziť. Najneskôr do 3 mesiacov mäso spotrebujeme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára