nedeľa 25. septembra 2016

Bravčové pliecko s hríbovou plnkou

1,2 kg bravčového pliecka, soľ, korenie, 40 g ságy vita, ¾ l vývaru, 500 g zeleru, 3 PL maizeny
Plnka: 2 balíčky sušených hríbov, 2 PL bieleho vína, 6 krajcov toastového chleba, 5 lístkov čerstvého majoránu, viazanička petržlenu, 2 PL smotany na šľahanie, 2 vajcia, 25 g sekaných pistácií, 50 g na kocky nakrájanej šunky, strúčik cesnaku, soľ, korenie

Toastový chlieb, nasekané bylinky, smotanu na šľahanie a vajcia rozmixujeme. K zmesi pridáme pistácie, šunku, vo víne namočené huby, rozotretý cesnak a ochutíme. Bravčové pliecko umyjeme, osušíme a nakrojíme. Zvnútra aj zvonku ho osolíme, okoreníme, naplníme pripravenou plnkou a otvor zašijeme. Mäso prudko opečieme na rozpálenom ságe vita, prilejeme vývar a hodinu pečieme pri teplote 200 stupňov a podchvíľou polievame výpekom. Upečené mäso môžeme dať vychladnúť, preložiť do vhodnej nádoby, zaliať vývarom a zmraziť. Najneskôr do 3 mesiacov mäso spotrebujeme. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára