nedeľa 25. septembra 2016

Austrálsky šalát

1 hlávka šalátu, 2 paradajky, 1 malá uhorka, 100 g sterilizovanej cvikly, 100 g zeleru, ½ pomaranča, 2 kolieska ananásového kompótu, 100 g hrozna, šťava z 1 citróna, 2 PL oleja, na hrot noža soli
Do misky rozložíme umyté šalátové listy a do stredu dáme srdiečko. Potom dookola poukladáme paradajky pokrájané na mesiačiky, neolúpané kolieska uhorky, cvikly, postrúhaný zeler, plátky pomaranča, ananásu a hrozno. Do citrónovej šťavy zamiešame olej a soľ, pokropíme ňou šalát a necháme odležať 30 min. v chlade. Podávame k pečenej hydine, rybám, nákypom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára