utorok 23. augusta 2016

Šopský šalát

3 zeleninové papriky., 2 zrelé rajčiaky., 1 šalátová uhorka., 1 malá cibuľa., 1 lyžica slnečnicového alebo olivového oleja., 50 g ovčieho alebo iného tvrdého syra., zelená petržlenová vňať., mleté čierne korenie., pažítka., kôpor., ocot., soľ.,
Zeleninovú papriku, rajčiaky a ošúpané uhorky umyjeme a pokrájame na rezance alebo drobné kocky. Pridáme pokrájanú cibuľu, posolíme, okoreníme, pridáme ocot a olej a premiešame. Upravíme na sklené misky alebo porcelánové tanieriky a posypeme syrom, najlepšie ovčím.

(2 porcie / 1 porcia 515 kJ – 123 kcal., B – 8,0 g., T – 7,5 g., S – 6,0 g)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára