utorok 23. augusta 2016

Ryžový šalát s kuracím mäsom

1 pohár ryže., 5 g masla., 50 g mäsa z pečeného kurčaťa (môžu byť aj zvyšky)., 1 jablko., 1 rajčiak., 75 g majonézy., 50 g sladkej smotany., šťava z 1/2 citróna., zelená petržlenová vňať., karí., mleté čierne korenie., soľ.,
Prebratú, umytú a dobre odkvapkanú ryžu opražíme na rozohriatom masle, zalejeme posolenou vriacou vodou a bez miešania dusíme na merne horúcej platni do mäkka. Keď ryža vychladne, pridáme k nej mäso z kurčaťa, pokrájané na drobné kocky, ošúpeme pokrájané jablko a ošúpané pokrájané rajčiaky. Majonézu zmiešame so smotanou, okoreníme, posolíme a všetko spolu zmiešame. Povrch posypeme zelenou petržlenovou vňaťou, pokrájanou nadrobno. Podávame s chlebom.

(2 porcie / 1 porcia 2144 kJ – 512 kcal., B – 11,0 g., T – 32,0 g S – 45,0 g)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára