pondelok 18. júla 2016

Banánová strieška

2 bal. kakaových Be-Be keksov
1 vrecúško tortovej plnky v prášku (vanilkovej)
300 ml mlieko
2-3 lyžice cukor práškový
3-4 banány
1 čokoláda na varenie
2 lyžice olej
Podľa návodu pripravíme z prášku, 250 ml mlieka a 2-3 lyžíc cukru vanilkový krém. Na pás alobalu (asi 70 cm dlhý) uložíme tesne vedľa sebav 3 radoch po 7 keksov. Natrieme ich mliekom a polovičným množstvom krému. Na krém uložíme rovnakú vrstvu keksov a tiež ich natrieme mliekom a krémom. Na stredný pás položíme rovné kusy banánov. Pomocou alobalu bočné pásy keksov zdvihneme a spojíme do "strechy". Zabalený koláč dáme do chladu stuhnúť. Čokoládu polámeme na kusy, dáme do kovovej misy, pridáme olej a vo vodnom kúpeli ju za stáleho miešania roztopíme. Polevou oblejeme pripravený koláč a keď stuhne, pokrájame ho na rezy.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára